5 Mart 2013 Salı

Yağ Sökücü Kimyasallar

Yağ sökücü ürünlerin günlük hayatımızda birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Genellikle sanayi tipi kullanımı olan bu ürünler otomat sektörü gibi ağır yağ kalıntıları olan zeminlerde tercih edilirler. Uzun zaman içerisinde zeminde üst üste biriken adeta bir katman haline gelen yağ kalıntılarının temizliği amacıyla kullanılırlar. Bu tarz zeminlerin temizliğinde endüstriyel yağ sökücü ürünler kullanılmaktadır. İşletmelerin isteklerini karşılayacak yağ sökücü kimyasallar üretilir.
 
Bunun yanında metal işleme noktasında kullanılacak yağ sökücüler vardır. Metal ürünlerin daha kolay işlenebilmesi adına birçok aşamada yağ kullanımı mevcuttur. Metal işlendikten sonra yağlı olan yüzeylerin temizlenmesi şarttır, özellikle boya işlemine girmeden önce bu yağların mutlaka temizlenmesi gerekir. Çünkü yağlı olan bir yüzeye boya atılması ürünün kalitesi açısından büyük sıkıntılar doğurmaktadır. Boyanın yağlı yüzeye tutunması mümkün değildir. Boya ilk etapta yüzeye tutunmuş gibi görünse de zamanla yüzeyden ayrılarak kalkar. Buda daha öncede söylemiş olduğumuz gibi birçok kalite problemini beraberinde getirir. Bu problemleri yaşamamak için yağ sökücü kimyasalların kullanılmasında fayda vardır. Tekstil sanayide ham kumaş üreticileri için özel üretilmiş ham kumaş yağ sökücü ürünler yüzeyde kalıntı bırakmadan sökme işlemini gerçekleştiri.
Endüstriyel yağ sökücüler şu şekilde sıralanabilir;
Alkali yağ sökücü ;Ph 7 nin üzerinde olan yağ sökücülere verilen genel addır. Su bazlı bir ürün olup konsantresi ve direk kullanımı olmak üzere iki farklı çeşitte piyasada bulunmaktadır.
Kaynak ve devamı : http://yagsokucu.wordpress.com/2013/03/04/yag-sokucu-kimyasallar/

0 yorum:

Yorum Gönder

    yag-sokucu.com rss

    Yağ Sökücü

    .

    Çeviri